Гідроізоляційні матеріали для бетонного басейну: що потрібно і як вибрати?

Гідроізоляція займає дуже важливе місце при ремонтно-будівельних роботах. А що стосується приміщень, поверхні яких знаходяться в постійному контакті з водою, то при їх будівництві без гідроізоляційних матеріалів просто не обійтися.

У цій статті хотіли б розповісти про матеріали для гідроізоляції басейнів і їх крайньої необхідності.

Чому необхідно гідроізолювати бетонний басейн?

Говорячи про бетонний басейн необхідно уявити велику чашу, яка знаходиться в землі і піддається впливу з усіх боків: зсередини – самою водою з басейну, зовні – грунтовими водами.

Бетон - високоміцний будівельний матеріал, але він не відрізняється своєю водостійкістю, через що без застосування гідроізоляційних матеріалів його руйнування під постійним впливом води настає дуже і дуже швидко. Вода проникає в пори бетонних стін басейну і поступово починає їх руйнувати. А з часом утворюється багато тріщин, через які вода дуже швидко починає виходити з басейну, тим самим завдаючи дуже багато клопоту власнику.

Тому для того, щоб бетонний басейн прослужив не 1-2 роки, а багато-багато десятків років необхідно виконувати всі необхідні етапи роботи, включаючи гідроізоляцію.

Які матеріали необхідні для гідроізоляції басейну?

Для гідроізоляції басейну необхідні наступні матеріали:

  • Гідроізоляційна суміш
    Найкраще вибирати обмазувальну гідроізоляційну суміш, наприклад, Teknomer 200 EX Crystallized. Обов'язковою вимогою є еластичність матеріалу, так як після заливки бетонної чаші вона дасть усадку через свою багатотонну вагу. А при усадці будь-якої бетонної конструкції нееластичний використаний матеріал дає тріщини, через які волога добирається до самого бетону, і гідроізоляція перестає мати будь-які захисні здібності.
    Крім еластичності матеріал повинен бути стійким як до позитивного, так і негативного впливу вологи, щоб він захищав бетон і від води в басейні, і від грунтових вод.
  • Проникаюча гідроізоляція
    Цей матеріал можна використовувати перед нанесенням основного шару гідроізоляції. Проникаюча гідроізоляція частково схожа своїми властивостями на праймер. Вона проникає в пори і мікропори бетону, закриваючи їх нерозчинними кристалами, які є в складі матеріалу, таким чином захищаючи поверхню від впливу води.

При будівництві басейнів існує велика кількість нюансів, але що стосується матеріалів для гідроізоляції басейну, то головними рекомендаціями є покупка якісних і відповідних сумішей.

Гідроізоляційна еластична суміш Teknomer 200 EX Crystallize(Текномер 200 ЕХ Кристалайз)

Кристалізована проникаюча двокомпонентна еластична гідроізоляційна захисна суміш.

Проникаюча гідроізоляційна суміш Teknomer 100(Текномер 100)

Гідроізоляційний матеріал на цементній основі надає поверхні стійкість до негативного і позитивного тиску води

Гідроізоляційний матеріал Teknomer 200 EX W-Blue(Текномер 200 EX W-Blue)

Двокомпонентна еластична гідроізоляційна суміш синього кольору, стійка до ультрафілетових променів