Що таке кюрінг для бетону?

Важливим етапом при заливці бетону вважається його висихання у відповідних умовах. Особливо важливим моментом є запобігання передчасного випаровування вологи зі свіжозалитого бетону, так як наслідком цього є передчасне руйнування бетонної поверхні, включаючи утворення тріщин. Саме для запобігання такого і виробляються різні матеріали, які утримують вологу в бетоні, зміцнюють його і запобігають його руйнування. У цій статті розповімо про кюрінг і його позитивний вплив на бетон.

Що таке кюрінг для бетону?

Кюрінг для бетону - це рідкий матеріал, призначенням якого є захист свіжоукладеного бетону, в тому числі і запобігання передчасного випаровування вологи. Також замість кюрінга можна зустріти таку назву, як мембраноутворювач або просто зміцнювач для бетону. Деякі виробники також можуть називати його лаком, хоча лак і кюрінг мають чимало відмінностей у своїх технічних характеристиках. 

Відмінним прикладом є кюрінг Teknokur 100 на основі акрилових смол. Використовують цей матеріал для роботи як всередині, так і зовні приміщень. Що стосується сфер використання, то кюрінги або мембраноутворювачі популярні для застосування в таких конструкціях, як паркінги, склади, торгові Приміщення, Ангари для літаків, а також для тунелів, мостів та інших інженерних споруд.

Яким чином працює кюринг?

Суть роботи кюрінга для бетону полягає в тому, що після нанесення на поверхню утворюється так звана тонка плівка, за рахунок якої наявна волога в бетоні не виходить з нього. Це позитивно впливає на характеристики міцності бетону, так як швидка втрата вологи призводить до ризику появи усадочних тріщин на поверхні.

Працювати з кюрінгом набагато комфортніше і швидше на відміну від покриття бетонної поверхні звичайною плівкою або іншими схожими матеріалами. Також використовуючи кюрінг зникає необхідності в додатковому зволоженні бетону водою, що значить будуть значно зекономлені трудовитрати і час роботи майстрів.

Які переваги використання кюрінга на свіжоукладений бетон?

Серед головних переваг використання кюрінга для бетону можна виділити наступні:

  • утримання необхідної кількості вологи в шарах бетону під час затвердіння;
  • зменшення ймовірності виникнення усадочних тріщин;
  • підвищення міцності бетону;
  • зручність і простота в нанесенні;
  • можливість наносити не тільки поверх бетону, але і поверх сухого топінгу;
  • можливість використовувати матеріалу при несприятливих погодних умовах, як сильний вітер або підвищена температура повітря.
Пластифікатор Teknoflow 100, 5 кг(Текнофлоу 100)

Суперпластифікатор на основі нафталинсульфоната, покращує пластичність і міцність бетону

Зміцнювач для бетону Teknokur 100(Текнокюр 100)

Зміцнювач (кюрінг) для бетонних поверхонь на основі акрилової емульсії

Акриловий лак Teknocila 450(Текносіла 450)

Напівглянцевий акриловий лак для бетону